Frågor och svar om Glitinum
Vad är Glitinum?

Hur verkar Glitinum?
Glitinum verkar förebyggande och är inte avsett för akut lindring. Effekten byggs upp över tid och bör utvärderas efter minst 2 månaders användning.
Vem passar Glitinum för?
Glitinum är avsett för vuxna över 18 år som söker ett receptfritt alternativ för att förebygga migränhuvudvärk – och som vill ta kontroll som en del av sin egenvård.
Kan jag använda Glitinum tillsammans med annan behandling?
Ja, många kombinerar Glitinum med andra insatser såsom stresshantering, sömnrutiner och kompletterande behandlingar. Rådgör med läkare eller apotek om du använder andra läkemedel samtidigt.
Är Glitinum säkert att använda?
Glitinum är godkänt som traditionellt växtbaserat läkemedel efter bedömning av Europeiska läkemedelsmyndigheten². Det ska inte användas av gravida, ammande eller personer under 18 år. Läs alltid bipacksedeln före användning.
Hur länge behöver jag använda Glitinum innan jag märker effekt?
Effekten utvecklas gradvis. Vi rekommenderar daglig användning i minst 8 veckor innan du utvärderar om det fungerar för dig. Regelbundenhet och tålamod är viktiga.
Är Glitinum samma sak som ett kosttillskott?
Nej. Glitinum är ett läkemedel – inte ett kosttillskott. Det omfattas av läkemedelslagstiftning och tillverkas enligt farmaceutiska standarder med strikta krav på dokumentation, kvalitet och säkerhet².
Vad är skillnaden mellan Glitinum och vanliga smärtstillande?
Smärtstillande används vid behov, när migränen redan har börjat. Glitinum används förebyggande.
Vad innebär det att Glitinum är en del av egenvård?
Det innebär att du kan ta kontroll – på dina egna villkor. Glitinum är receptfritt och kan vara en del av det du gör för att skapa mer balans och färre migrändagar i ditt liv.
Jag har provat allt – varför skulle Glitinum fungera?
Glitinum är ett traditionellt växtbaserat läkemedel med lång tradition av användning¹. Många upplever effekt när det används regelbundet över tid – särskilt som en del av en helhetlig strategi tillsammans med sömn, rytm och livsstilsförändringar.
Referanser
- Johnson, E.S. et al. (1985). Efficacy of feverfew as prophylactic treatment of migraine. Br Med J, 291 (6495): 569-73.
- European Medicines Agency (EMA). Assessment report on Tanacetum parthenium (L.) Sch. Bip., herba. EMA/HMPC/342334/2013.